Malzemeler
  • 1/2 paket krema
  • 210 gr çikolata (3 paket)
  • 1 tatlı kaşığı kuru lavanta
  • Eritilmiş çikolata veya toz kakao (üzerini kaplamak için)
10-15 kişiye ikram edilecek kadar truffles çıkar
Yapılışı
Lavantaları bir tülbente koyup bağlıyoruz. Tülbent yoksa bitki çayları için kullanılan çay süzgeçlerinin içine koyup da ağzını sıkıca kapatabiliriz.
Kremayı bir kaba boşaltıp lavanta kesesini içine atıp ocağın üzerine koyup krema kaynayınca ocağın altını kapatıyoruz.
5 dk sonra lavantayı krema içinde çıkarıyoruz. Kremanın için 3 paket çikolatayı irice kırıp, kremayı tekrar ocağın üzerine alıp tüm çikolatalar eriyene kadar karıştırıyoruz. Çikolatalı kremayı biraz genişçe bir kaba alıp üzerini bir strech filmle kapatıp buzdolabında en az 2 saat bekletiyoruz.
Trufflesların üzerini kaplamak için 2 paket çikolatayı benmari usulü veya mikro dalgada eritiyoruz. Arzuya göre toz kakao ile de kaplayabiliriz.
Buzdolabında beklettiğimiz truffesı bir tatlı kaşığı yardımı ile parçalar alıp cevizden küçük toplar yapalım. Her bir topu istersek kakaoya, istersek 2 çatal yardımı ile eritilmiş çikolatanın içine batırıp her tarafını kaplama olduğundan emin olup, fazla çikolatayı biraz süzdürüp yağlı kapı üzerine alıyoruz. Kaplama çikolata yapınca üzerine 2 parça lavanta koymak üst çikolatası donana kadar çok şık bir görüntü olacaktır. Çikolata ile kapladıktan sonra donması için 1 saat buzdolabında bekletmek gerekecektir.
Lavanta, süt ve çikolata ile öyle muazzam bir uyum yakalıyor ki doğaya bir kez daha müteşekkir kalıyor insan.
Tüyo 1: Benmari usulü eritmek; su kaynayan bir kabın üzerine başka bir kap koyup çikolataları bu kabın içinde buhara yöntemi ile eritmektir.
Tüyo 2: Mikro dalgada eritmek istediğimizde 30 sn’den fazla uzun tutmamak lazım. Bu süre zarfında tam erimemişse kısa sürelerde tutup hep kontrol etmek gerekir çünkü çok çabuk yanabilir.
Tüyo 3:Lavanta yerine; ıhlamur, acı biber, portakal kabuğu, karamel gibi damak tadımıza göre çeşitlendirebileceğimiz pek çok şey olabilir.